Afbeelding
Stockfoto

Zalk verspeelt zege in de slotfase

Sport

(door Gerard Meijeringh) 

WAPENVELD - Zalk had zaterdag de zege voor het grijpen, maar moest in de slotfase toch de gelijkmaker toestaan. “Onnodig”, aldus Zalk-trainer Henk Buimer. “We hebben bijna niets weggeven. Eén keer sta je niet goed en dan maken ze de 1-1.”

Deze treffer viel vlak voor tijd op een vreemde manier. Zalk had een ingooi, maar ineens besloot de arbiter om de inworp aan WZC Wapenveld te geven. “Vervolgens werkte Burak Alp de bal niet goed weg. Daarna werden er nog twee fouten gemaakt en scoorden zij de 1-1”, aldus Buimer. De doelpuntenmaker was Jorn Kroes, oud-speler van Zalk.

Michel Hamer had Zalk in de 36ste minuut op voorsprong gezet. Shaan Tasneem haalde de achterlijn en trok de bal goed terug. Vervolgens haalde Hamer doeltreffend uit. Eerder in de eerste helft had hij de score al moeten openen. Hamer verscheen alleen voor de WZC-goalie, maar schoot naast.

In de tweede helft wist Zalk weinig meer te creëren. “Er waren teveel slordigheden”, aldus Buimer, die tot zijn ongenoegen zag dat WZC in de slotfase nog langszij kwam. “We hebben niet goed gevoetbald. We hebben onszelf uit de wedstrijd gehaald door ons bezig te houden met randzaken. We lieten ons uitlokken en verzuimden om te voetballen, terwijl er geen centje pijn was. Dan doe je jezelf tekort”, aldus Buimer.



Gerard Meijeringh