Stockfoto

DOS Kampen herstelt zich met ruime zege bij DZC

DOETINCHEM - Na twee nederlagen (competitie en landelijke beker) heeft DOS Kampen zaterdag weer drie punten bij kunnen schrijven. In Doetinchem werd DZC ’68 overtuigend met 2-5 verslagen. “Een belangrijke overwinning”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

De Velde was verbaasd over de tactiek van DZC. DOS had de zware bekerwedstrijd bij OFC nog in de benen. Daarom verwachtte hij een fel en aanvallend DZC in de beginfase. Daar kwam niets van terecht. DZC wachtte af en zag DOS al heel snel gevaarlijk worden. “DZC begon in een 3-5-2-opstelling. Er vielen allerlei gaten bij DZC. Als we in de eerste tien minuten op 0-3 hadden gestaan, dan had DZC niets kunnen zeggen”, aldus De Velde.

In de 15e minuut kwam DOS op voorsprong. Na een handsbal benutte Allan Bakker een strafschop. Een minuut was hij weer trefzeker. Vervolgens liet hij een grote kans op 0-3 liggen. DZC paste vervolgens de tactiek aan en ging in een 4-4-3-systeem spelen. Dat had effect. DZC kwam er beter in. In de 30ste minuut moest DOS de 1-2 toestaan na onoplettendheid achterin bij de Kamper ploeg. DOS kwam even onder druk. De 1-3 van de goed spelende Jochem van Putten kwam dan ook op het juiste moment (37ste minuut).

Ook na rust was het een levendige wedstrijd. Twan Knul bouwde verder een geruststellende marge voor DOS door de 1-4 aan te tekenen in de 59ste minuut. Van Putten scoorde ruim tien minuten later de 1-5. Marijn de Kler deed in de 83ste minuut nog wat terug namens DZC.

“Als je komende zaterdag ook thuis tegen Hierden wint, heb je tien punten uit vijf wedstrijden. Dan heb je het in de eerste vijf duels prima gedaan”, aldus De Velde.