Afbeelding
Beeldbank Rijkswaterstaat

Meedenken over wat te doen met Seveningen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN -  De gemeente Kampen wil aan de hand van enkele scenario’s met inwoners van Kampen van gedachten wisselen over wenselijke of juiste onwenselijke ontwikkelingen in het gebied Ganzendiep (ruwweg van het Gat van Seveningen tot aan Grafhorst).

De scenario’s zijn:

1. Volle vaart vooruit met de vrijetijdseconomie

In dit scenario willen we de kansen van het gebied volop benutten om het ‘nautische profiel’ en de vrijetijdseconomie van onze gemeente Kampen een flinke impuls te geven, bijvoorbeeld door het aantrekken en vasthouden van bezoekers van buiten. We zijn daarbij op zoek naar bijzondere ideeën die iets nieuws toevoegen aan het (nautische) profiel van onze gemeente; ideeën voor het aantrekken en vasthouden van bezoekers van buiten. Heeft u een idee om mensen te trekken? Praat mee!

2. Ontspannen recreëren en wonen aan het Ganzendiep

In dit scenario heeft het gebied heeft vooral betekenis voor bewoners van IJsselmuiden en Kampen als plek voor vrijetijdsbesteding, verenigingsleven en als bijzondere plek om te wonen. Hierbij wordt vooral voortgebouwd op de bestaande situatie. Vindt u dat alles moet blijven zoals het nu is? Praat mee.

3. Ruimte voor natuur- en landschapsbeleving

De natuurwaarden en landschappelijke kwaliteiten van het gebied staan centraal in dit scenario. Uitgangspunt is het verder ontwikkelen van deze kwaliteiten. Bestaande functies in het gebied kunnen daarin blijven bestaan. Nieuwe ontwikkelingen in het gebied moeten bijdragen aan het  versterken van de natuur- en landschapsbeleving vanaf land én water. Wilt u dat vooral de natuur behouden moet blijven? Praat mee!

Praat mee

U kunt meepraten tijdens twee informatieavonden, waarin we de scenario’s bij langs lopen. Dat kan zowel online als fysiek, in het gebied waarover het gaat. Dat kan op dinsdagavond 29 september, vanaf 19.00 uur inloop, aanvang om 19.30 uur tot circa 21.00 uur in het gebouw van stichting Martin Gasman aan de Seveningseweg 3 te Kampen. Of op donderdag 1 oktober om 19.30 uur via een online sessie.

Voor beide avonden is aanmelden verplicht, vanwege de coronamaatregelen. Dat kan door een mail met uw naam en adresgegeven te sturen naar projectleider Jan Pieter Romijn via j.romijn@kampen.nl. U krijgt dan per mail meer informatie toegestuurd.

Er wordt een maximum aantal deelnemers gehanteerdvoor de fysieke informatieavond. Indien het maximum aantal deelnemers (circa 20) voor de fysieke avond is bereikt krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan de online avond.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.