Afbeelding

Bokbierdag Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Traditiegetrouw wordt op de tweede zaterdag van oktober de Bokbierdag Kampen gehouden, inclusief de Bokbiertocht door de historische binnenstad van Kampen. Vanwege de RIVM-richtlijnen wordt de dag nu op een andere wijze ingevuld zodat er Coronaproof genoten kan worden van de najaarsbieren.

De Bokbiertocht door de binnenstad van Kampen komt te vervallen. In plaats daarvan kan in De Leuke Hanzestad met 75 bierliefhebbers worden genoten van de bieren.

Coronaproof

De Bokbierdag is geheel Coronaproof. Voor alle gasten is een zitplaats gereserveerd en wordt er voldoende rekening gehouden met afstand tot andere gasten. In plaats van café naar café te lopen ontvangen ze een strippenkaart waarbij zij zelf een 'wandeling' maken langs de verschillende bokbieren.

Locatie

De Leuke Hanzestad wordt voor deze dag omgebouwd tot een sfeervol binnenterras in festivalsfeer met loungezitjes, bartafels, sfeerverlichting en livemuziek.

Tijdblokken

De Bokbierdag bestaat uit twee dagen, met gezamenlijk drie tijdsblokken. Je koopt een ticket voor één tijdsblok. Op vrijdag 16 oktober is er een tijdsblok van 19.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag 17 oktober zijn er twee tijdsblokken: van 16.00 tot 19.00 uur en van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Tickets

Tickets voor de Bokbierdag zijn te verkrijgen via deze LINK. Een deelnameticket kost 12,50 euro. Je koopt een ticket voor één van de drie tijdsblokken. Je krijgt voor het deelnamebedrag een strippenkaart voor vijf proefglazen bokbier. Je kunt zelf een keuze maken welke bokbieren je wilt proeven.

Bokbier en spijs

Dit jaar is de Bokbierdag eerder een festival dan een proeverij. Naast de bokbieren kun je genieten van lekkere gerecht uit één van de foodtrucks. Op het menu staan burgers en malse spareribs. Wil je delen? Bestel dan een goed gevulde hapjesplak, nacho's of een portie warme snacks.