Afbeelding
Daan Anthony

Wilsum begint met verdienstelijke remise tegen ’t Harde

Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM - In eigen huis is Wilsum de competitie prima begonnen tegen ’t Harde. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Voor Wilsum had er wellicht nog meer ingezeten. In de laatste twintig minuten kreeg Wilsum enkele goede kansen. “Maar als je het over de hele wedstrijd bekijkt, is dit een eerlijke stand”, aldus de tevreden Wilsum-trainer Dick Schrijer.

Wilsum had het voor de rust lastig tegen ’t Harde, dat ook dit seizoen een van de titelkandidaten is in de vierde klasse D. “Zij speelden wat agressieveren beter, en kregen ook meer doelrijpe kansen”, aldus Schrijer, die voor de tweede helft de tactiek wat aanpaste. “We hebben hoger druk gezet op hun centrale verdedigers. Toen kon ’t Harde de lange bal niet meer geven en kwamen we beter in de wedstrijd”, aldus de Wilsum-trainer.

Met name in de laatste 25 minuten was Wilsum de betere ploeg. Wilsum kreeg enkele kansen, maar er werd niet gescoord. “Het was net niet genoeg om de overwinning binnen te halen, maar ik ben wel tevreden. Defensief stond het vrij goed, alleen het scorend vermogen kan beter. Daar kunnen we nog wel wat progressie in boeken.”