Afbeelding
Tennekes

Reflex gaat onder de nieuwe trainer Jordan Weggelaar uit van eigen kracht

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Onder de nieuwe trainer Jordan Weggelaar is Reflex zaterdag goed begonnen aan een nieuw seizoen in de topdivisie. PDK Huizen werd met 3-0 verslagen. “Een strak begin”, aldus Weggelaar, die met Reflex gaat voor het kampioenschap.

Het is even wennen. Na vier seizoenen staat het eerste herenteam van Reflex onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer. “Ik ben als trainer heel erg gericht op het teamgebeuren. Ik leg de nadruk op het collectief, respect voor elkaar en arbeid leveren. Bovendien ga ik uit van eigen kracht. Je kunt wel een keer wat aanpassen, maar minimaal. De meeste invloed heb je op jezelf. Daar richt ik me dus ook het meeste op. Laat de tegenstander zich maar aan ons aanpassen.”

Zaterdag had Reflex geen enkele moeite met PDK Huizen. Reflex kwam in de eerste set nog wel op achterstand (6-9) tegen de ploeg van oud-international Albert Cristina. Daarna was Reflex oppermachtig en won de eerste en tweede set met goede servicedruk en solide services (25-14 en 25-19). Daarna kende Huizen een opleving. Tot 19-19 ging het gelijk op. Daarna maakte Reflex met individuele acties het verschil. “We zijn bezig om ons systeem in te slijpen. Dat gaat behoorlijk goed. Kwalitatief is er niks mis met de selectie, maar ik heb begrepen dat vorig seizoen als het minder ging de koppies gingen hangen en er frustraties naar buiten kwamen. Dat wil ik niet meer terugzien. Daar zijn we mee bezig. Onze selectie is ook uitgebreid. De kwaliteiten zijn enorm aanwezig, maar het gevaar ligt op de loer dat het allemaal vanzelfsprekend wordt. In onze wedstrijd tegen Huizen wonnen we de eerste twee sets relatief gemakkelijk. Dan sluipen er schoonheidsfoutjes in. Dat zie je veel vaker in het volleybal, maar de kunst is dat je de knop omzet en de focus blijft houden.”

Weggelaar noemt de 3-0 zege een mooie start. “Het zegt dat we op de goede weg zijn, maar nog niet klaar zijn met hoe ik graag wil spelen”, aldus Weggelaar, die aangeeft dat Reflex kampioen wil worden in de topdivisie. “Als je met zo’n selectie een ander doel uitspreekt dan het kampioenschap ben je niet geloofwaardig. Het is best zwaar en ingewikkeld, deze doelstelling ligt er al jaren. We hebben het met z’n allen uitgesproken, we gaan voor het kampioenschap. Voor de club is het zeker geen moeten, maar als we promoveren, dan is Reflex er klaar voor.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.