Afbeelding
Gerard Meijeringh

KLN verrast Wim de Groot van HKSV-Kampen met erespeld

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK - Wim de Groot is zaterdag verrast met een erespeld van de landelijke vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN). Het 85-jarig lid van HKSV-Kampen is al zestig jaar lid van KLN en kreeg de speld en bijbehorende oorkonde uit handen van voorzitter Jan Dirk Nijkamp van de overkoepelende bond.

Wim de Groot heeft een lange staat van dienst op z’n lijstje staan. Hij was maar liefst 38 jaar actief als keurmeester konijnen. Hij begon als C-keurmeester, maar al snel mocht hij zich A-keurmeester noemen. Hiermee werd hij geliefd bij shows. “Als A-keurmeester mocht hij alles keuren, meer dan vijftig rassen”, aldus Nijkamp. “Ik heb zelf heel veel rassen in mijn hok gehad. Zo leer je de dieren kennen”, aldus De Groot.

Hij groeide uit tot een bekend keurmeester. “Je moet wel de bekendste inwoner zijn van ’s-Heerenboek. Ze kennen je in heel het land”, aldus een lachende HKSV-secretaris Alexander van Ittersum. “Ik ben bijna overal geweest, behalve in Zeeland. Soms had ik wel vier keuringen in de week. Het was een leuke hobby. Ik heb er veel plezier aan beleefd”, reageerde De Groot, die zich ook speciale keurmeester van de zevenrassenclub mocht noemen.

Vijf jaar geleden stopte hij als keurmeester. “Die beslissing heb ik genomen vanwege mijn leeftijd. Het reizen viel me steeds zwaarder”, aldus de inwoner van ’s-Heerenbroek, die altijd lid is gebleven van KLN en HKSV-Kampen. Hij werd beloond met een erespeld. Van de HKSV kreeg hij een speciaal Delftsblauw bord, omdat hij ook al zestig jaar lid is van deze vereniging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding