’s-Heerenbroek onderuit in Heerde

HEERDE - ’s-Heerenbroek is zaterdag tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. SEH won met 2-0. “We hebben te weinig gekregen, maar dan moet je ook zelf de kansen maar afmaken”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

SEH begon goed en was in het eerste kwartier de betere ploeg. In de 5e minuut ontsnapte ’s-Heerenbroek aan de 1-0. Drie minuten later kwam SEH wel op 1-0. Na deze tegentreffer kwam ’s-Heerenbroek er beter in. De ploeg kreeg enkele goede kansen, maar ging met een 1-0 achterstand de rust in.

In de 55ste minuut kwam ’s-Heerenbroek langszij via Jesper Wennemers. Rob Henniphof bediende Wennemers. Die speelde een verdediger uit en schoot de bal in de bovenhoek. ’s-Heerenbroek was daarna de betere ploeg, maar verzuimde om dit uit te drukken in de score. Henri de Leeuw was heel dicht bij de 1-2. Zijn inzet verdween via de keeper tegen de lat.

De ingevallen spits Henniphof viel vervolgens geblesseerd uit en dat was niet bevorderlijk voor het aanvalsspel van ’s-Heerenbroek. Toch bleef de ploeg drukken. De treffer viel echter aan de andere kant. Daar had SEH wel een strafschop voor nodig. Volgens Van den Burg was de penalty een zeer zware sanctie. “Bij een lange ingooi liep een tegenstander achteruit. Martin van Ittersum ving hem op. Vervolgens ging de speler van SEH liggen en gaf de arbiter een strafschop." ’s-Heerenbroek kon daarna de schade niet meer repareren.

“In de tweede helft hebben we volle bak gegeven. We kunnen onszelf niets verwijten. SEH heeft de wedstrijd slim naar zich toegetrokken”, aldus Van den Burg.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 2 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57