Tennekes

IJVV onderuit ondanks sterke eerste helft

IJSSELMUIDEN - IJVV is zaterdag tegen een teleurstellende 1-3 nederlaag aangelopen tegen ZAC. De IJsselmuidenaren speelden een zeer sterke eerste helft, maar daarna ging het niveau drastisch naar beneden. ZAC profiteerde en nam de drie punten meer naar huis.

IJVV maakte voor rust indruk. “In de eerste helft speelden we zoals ik graag zie. Met veel energie. Het was heerlijk om maar te kijken”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender. De thuisploeg ging echter niet goed om met de kansen. De schade voor ZAC bleef beperkt tot één tegentreffer.

Dat doelpunt viel in de 21ste minuut. Willem Bel had een goede actie in huis. Zijn schot werd gestopt door de keeper. In de rebound sloeg Tim Roeland toe. Daarvoor had IJVV al verschillende grote kansen laten liggen. In de 6e minuut had Julian Hellendoorn de bal voor het inschieten na een goede actie van Arjan Wiegers, maar hij schoot over. In de 15e minuut dook Willem Bel alleen op voor de keeper, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, zodat de goalie redding kon brengen. ZAC kon er weinig tegenover stellen. IJVV-keeper Jasper Fix moest één keer in actie komen bij een slim genomen vrije trap.

Het veldspel van IJVV was prima, maar blessureleed zorgde voor kopzorgen. Al in de 14e minuut moest Mark Homme van der Veen het veld geblesseerd verlaten. In de 39ste minuut moest ook Gerjon van den Berg afhaken. “Toen was ik dus mijn twee centrale verdedigers kwijt”, aldus Diender. Vervolgens kwam daar Sander Morren nog bij. Hij moest in de 67ste minuut geblesseerd het veld verlaten. “Toen miste ik drie sterkhouders. Het niveau ging naar beneden. We waren niet meer overal de baas. Onze ploeg was ineens onherkenbaar”, aldus Diender.

IJVV speelde in de tweede helft matig en ZAC toonde zich zeer efficiënt. In de 51ste minuut kwam de ploeg uit het niets langszij via een afstandsschot. Wiegers kreeg daarna een goede kans om IJVV weer op voorsprong te zetten, maar hij schoot naast. Vlak daarna was de tweede kans voor ZAC ook raak.

ZAC werd steeds sterker en trok de wedstrijd naar zich toe. Martijn de Kleine kon een kwartier voor tijd de 1-3 nog voorkomen door redding te brengen op de doellijn. IJVV kwam onder druk en bezweek. Vlak voor tijd kwam ZAC op 1-3. Een knullig tegendoelpunt voor IJVV. Kevin van den Berg schoot de bal tegen een tegenstander aan. De bal viel vervolgens gunstig voor ZAC en het was weer raak voor de Zwollenaren.

De nederlaag kwam hard aan bij IJVV. “Bij rust hadden we met 3-0 voor moeten staan. Maar dan valt ineens de 1-1. Dan wacht je op de 2-1, maar die valt niet. Vervolgens scoort ZAC. Dan heeft iedereen het na afloop over de 1-3 nederlaag. Maar niemand heeft het meer over de eerste helft, toen het publiek heeft genoten”, aldus een balende Diender.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden