Afbeelding
Willibrord Sleifer

Go-Ahead tankt vertrouwen met ruime zege

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de frustraties van de ruime nederlaag bij DOS Kampen van zich afgespeeld. Hierden werd op Sportpark Middenwetering met 3-0 verslagen.

“Deze zege kwam precies op tijd. Er stond toch wel wat druk op. Maar we hebben er goed op geanticipeerd. We waren de bovenliggende partij”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. Hij kon niet beschikken over Adi Draganovic en Nick Kuipers. Beide spelers hadden last van een knieblessure. Daarentegen keerde Dennis van der Wal weer terug na verschillende weken blessureleed.

Go-Ahead had vanaf het begin de regie in handen en moest proberen om de verdedigende stellingen van Hierden te doorbreken. “We hadden heel veel de bal, maar konden niet veel creëren. Maar soms moet je eerst zaaien en dan oogsten”, aldus Roelofsen.

Dat bleek in de tweede helft. In de 66ste minuut werd Wilbert Wessels vastgehouden in de zestien. De toegekende strafschop werd door Wessels gemist, maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Even later kwam Go-Ahead goed weg, toen Hierden de kruising raakte. Go-Ahead raakte niet in de war en kwam in de 72ste minuut op 2-0. Michael Lanting haalde met links doeltreffend en fraai uit. In de 84ste minuut bepaalde Dennis van der Wal de eindstand op 3-0.

“Ik ben tevreden hoe we het hebben opgepakt. We hebben gestreden en goed gewerkt. Met ons viermans-middenveld hebben we het tegen drie middenvelders van Hierden goed uitgespeeld.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden