Afbeelding
John Zoetebier

KHC verslaat DTS Ede in de omschakeling

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - KHC heeft zaterdag een knappe 2-0 zege geboekt tegen DTS Ede. De Kamper eersteklasser liet de tegenstander komen om vervolgens DTS Ede pijn te doen in de omschakeling. “Als we echt als een collectief spelen, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu.

Bij KHC lag het accent op de verdediging en dat bezorgde DTS Ede een zeer moeilijke middag. De linies lagen kort op elkaar. “We wilden DTS Ede in de omschakeling pijn doen. Dat is gelukt”, aldus Durmusoglu.

Voor de wedstrijd werd Nick Notrot gehuldigd vanwege zijn 250ste wedstrijd voor KHC. Na een kwartier viel de eerste kans voor KHC te noteren via Jelle Rupert. Even later viel de 1-0. Het voorwerk was van Jarron de Lange. Kardag nam de bal op z’n borst aan en schoot de bal in de lange hoek.

In het eerste kwartier van de tweede helft had KHC op 2-0 moeten komen. Kardag en Rupert speelden een zeer kansrijke situatie niet goed uit. De inzet van Kardag ging via de keeper naast. DTS Ede zette veel druk naar voren. Tot de zestien zag het er goed uit, maar daar bleef het bij. KHC gaf nauwelijks iets weg. Vlak voor tijd besliste Jorian Wellenberg het duel.

Na twee duels staat KHC op vier punten. “Dit had ik niet van tevoren ingecalculeerd”, aldus een tevreden Durmusoglu.

Afbeelding