Afbeelding

Bart Wallet start filosofische avonden

Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN - Bart Walet, roerganger achter de filosofische avonden bij de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder, start donderdag 1 oktober een serie filosofische avonden. Thema’s zijn: De reiziger, De pelgrim, De vluchteling, en Op weg naar het einde.

‘De wereld leek onze achtertuin. Waar we ook heen wilden, we konden er, op een enkele uitzondering na, komen. Maar door corona zaten we ineens opgesloten in een wereld die heel klein leek en vaak ook zo ervaren werd’, vertelt Bart. ‘De toerist is reiziger zolang hij nog niet op zijn stemming is aangekomen. De reiziger heeft geen bestemming. Hij laat het van allerlei factoren afhangen hoe hij reist en waarheen hij reist. Wat is het nut van reizen? Is reizen een vorm van zwerven?’

 

Donderdag 1 oktober start Bart om 19.30 uur met ‘De reiziger’. De volgende avonden vinden plaats op 12 november, 14 januari en 25 februari. Locatie: gebouw Levensbron aan de Vloeddijk. Deelname is gratis. Aanmelden is vanwege coronamaatregelen gewenst en kan door een email te sturen aan secr.vvvkampen.nop@gmail.com.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.