VSCO’61 verliest thuis onverdiend van VRC

Na het verlies in de openingswedstrijd tegen FC Horst had VSCO’61 in de eerste thuiswedstrijd tegen VRC uit Veenendaal wat recht te zetten. Er werd met volle inzet gestreden voor een goed resultaat. Overigens deed VRC dat ook, zodat er zich een gelijk opgaande en spannende wedstrijd ontspon op de kunstgrasmat van De Heughte. Dit alles onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk.

Voor rust ontstonden er mogelijkheden voor beide doelen, maar gescoord werd er niet. Met name in de omschakeling, nog wel eens onze mindere kant, speelden de Kanaries overtuigend, zowel voor als ook na de pauze. Voor VSCO’61 tikte Jeroen van de Kolk net naast de verkeerde kant van de paal en de beste mogelijkheid was misschien wel voor Niels Elzerman. Net voor rust zag hij zijn schuiver via de vingertoppen van de doelman van VRC over het doel verdwijnen.

Na rust probeerde VSCO’61 gelijk de bakens te verzetten en werd het doel van VRC onder druk gezet. Er ontstonden opnieuw goede mogelijkheden voor o.a. Niels Elzerman, die op de doelman stuitte en Thomas van de Kolk (gelukkig weer terug, nadat hij vorige week was uitgevallen bij FC Horst) die net naast het doel kopte. Intussen moest VSCO’61 waakzaam blijven voor de uitvallen van VRC. En bij een van die uitvallen gebeurde er wat je vaak ziet: De op dat moment onderliggende partij weet wel te scoren. Een vrije trap schuin voor het doel kwam via de onderkant van de lat op de rug van een speler van VRC. Ietwat fortuinlijk verdween de bal alsnog in het doel en VRC stond met 0-1 voor.

VSCO’61 probeerde daarna alles in het werk te stellen om de gelijkmaker te forceren. Maar het mocht niet baten, al was Jeroen van de Kolk er met een kopbal een keer dichtbij. In de slotminuten speelde de thuisclub alles of niets. Het werd helaas niets, VRC wist een aanval af te slaan en uit te vallen. Alleen voor de keeper maakte de speler van VRC geen fout en bracht de eindstand van 0-2 op het scorebord.

Na afloop was vriend en vijand er het wel over eens, dat over de gehele wedstrijd gezien een puntenverdeling een rechtvaardige uitslag zou zijn geweest. Echter, de doelpunten tellen nu eenmaal in het voetbal. En dan is de conclusie dat na twee wedstrijden de teller nog op nul staat.

Teleurstelling was er uiteraard over de uitslag. Maar het vertoonde spel en de inzet geven zeker aanknopingspunten voor de toekomst.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Veensche Boys op het programma. De wedstrijd in Nijkerkerveen beging om 14.30 uur.