Wit-Blauw verrast met zege tegen Unitas

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag voor een grote verrassing gezorgd. In Kampen werd de grote titelfavoriet Unitas/Perspectief met 18-17 verslagen. Door deze zege gaat de Kamper ploeg alleen aan kop in de overgangsklasse B.

Het was voor Wit-Blauw zaterdag een weerzien met een oude bekende. Marc Houtman zat de afgelopen twee seizoenen op de bank bij Wit-Blauw, maar keerde terug naar zijn oude liefde Unitas.

Wit-Blauw en Unitas stonden na drie duels samen aan kop in de overgangsklasse B. Unitas wist in dit duel het eerste een gaatje te slaan (2-4). Daarna herstelde Wit-Blauw zich goed en boog de achterstand om in een 7-5 voorsprong. Aan het einde van de eerste helft gaf Wit-Blauw toch het initiatief uit handen. Scorend begon het te haperen bij Wit-Blauw. Unitas profiteerde en ging rusten met een 7-8 voorsprong.

In de tweede helft zag het er aanvankelijk niet goed uit voor Wit-Blauw. Unitas liep uit naar een 8-11 voorsprong. Wit-Blauw knokte zich echter terug en sloeg een gaatje met Unitas (16-13). Vervolgens verzuimde de thuisploeg om de wedstrijd te beslissen. Met nog twee minuten op de klok miste Wit-Blauw een belangrijke strafworp. Het bleef 18-17. In de spannende slotfase kreeg Unitas nog meerdere keren de gelegenheid om nog langszij te komen, maar de ploeg uit Harderwijk wist de kansen niet te verzilveren. Wit-Blauw won de topper met 18-17.

Ook KV DOS Kampen/Veltman wist zaterdag te winnen. Dindoa werd met 14-19 verslagen.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21