Herman IJssel/Bwphoto

Eerste nederlaag Reflex

AMERSFOORT - Het eerste herenteam van Reflex is al in de tweede competitiewedstrijd tegen een nederlaag aangelopen. Keistad won met 3-2.

Reflex begon met basisopstelling als een week eerder: Niels van Beek, Willem-Maarten Heins, Wessel van Lunzen, Niek Tijhuis, Jesse Schuitemaker, Erik Huisken en Niels Lipke.

De eerste set kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Reflex was scherp en speelde het spelletje dat ze graag wil spelen. De pass was goed en er was een goeie servicedruk. Dit resulteerde in setwinst: 17-25.

In de tweede set kon Reflex de lijn niet doortrekken. Keistad voerde de servicedruk op, waardoor de passing bij Reflex onder druk kwam te staan. De Kamper formatie verloor de tweede set met 25-19.

In de derde set trachtte Reflex zich te herpakken, maar al snel keek de ploeg weer tegen een achterstand aan. Reflex kon de schade niet meer repareren en verloor ook deze set met 25-19.

In de vierde set richtte Reflex zich op. Er werd weer gevochten voor de punten en de passing liep weer goed. Reflex bouwde in het begin van de set een grote voorsprong op. Keistad kwam nog even opzetten, maar setwinst van Reflex niet voorkomen: 21-25.

In de beslissende vijfde set ging het eerst gelijk op en vervolgens sloeg Keistad een gaatje. Reflex kon niet meer terugkomen. De bezoekers verloren deze set met 15-11 en de wedstrijd met 3-2. Komende zaterdag speelt Reflex thuis tegen Olhaco.