Koffie Puur blijft open

Algemeen

KAMPEN - Gejuich ging er op in het pand van Koffie Puur toen bekend werd dat het inloophuis blijft bestaan. Na 9 maanden in het pand werd bekend dat het pand aan derden zou worden verhuurd.

Even leek het erop dat hiermee ook een einde zou komen aan het mooie initiatief van een aantal IJsselmuidenaren.

Aalt Fikse van het Leger des Heils: ?Toen wij het enthousiasme van de 25 vrijwilligers zagen en de verhalen van de bezoekers van Koffie Puur hoorden, wisten we één ding zeker; Koffie Puur moet blijven!? In samenwerking de mensen uit IJsselmuiden is toen gekeken naar de mogelijkheden. Daar sprong één locatie in het oog; Markeresplein 24, boven het Kruitvat. Met de eigenaren werd een zachte prijs overeengekomen.

Fikse: ?Gebleken is dat één miljoen Nederlanders weinig sociale contacten heeft. Door een ontmoetingsplek te creeëren kunnen mensen hun netwerk verbreden. God heeft ons aan elkaar gegeven om elkaar te dienen. Bovendien zei God; ?Het is niet goed dat de mens alleen is'. Een plek als deze is gewoon nodig.?
Koffie Puur zal op vrijdag 2 oktober om 14.00 uur een feestelijke heropening houden in het nieuwe pand. Fikse; ?Iedereen is welkom bij Koffie Puur, ongeacht afkomst, nationaliteit, klasse of status. Vrijdag is er ook markt. We hopen dat de mensen die de markt bezoeken bij ons even op adem willen komen.?

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden