Afbeelding
Pedro Sluiter

Ingezonden brief: Kamperlijn

Algemeen

Algemeen belang of eigen belang? Onlangs was ik als burger bij de gemeenteraadsvergadering over ruimtelijke ordening als toehoorder aanwezig. Tijdens deze vergadering kwam het onderwerp; ?verleggen perron van de kamperlijn' voorbij. Het perron wordt 32 meter teruggelegd. De reden; het algemeen belang.
De gemeente Kampen wil de stationsomgeving als visitekaartje gebruiken ter promotie van onze mooie stad. En dan staat een terras met uitzicht op het stadsfront toch beter dan een betonnen perron.
Wat mij verbaasde dat geen enkel raadslid vragen heeft gesteld over de gevolgen voor de 4.326 reizigers die dagelijks gebruik maken van de trein. Deze mensen zullen vast niet over het mooie terras heen mogen en zullen om het station heen moeten lopen om bij het perron te komen.
Ook was geen enkel raadslid bezorgd over de invalidenvoorzieningen die ook wegvallen door de voorkant van het perron af te sluiten. Dan is het perron alleen bereikbaar via de trappen aan de andere kant van het station. Blijkbaar is het belangrijker dat straks 40 mensen lekker kunnen zitten, dan bijna 4.500 mensen die een stuk moeten omlopen en worden blootgesteld aan de elementen omdat de overkapping ook 32 meter minder beschikbaar wordt voor de reiziger. Waar een raadslid zich nog wel druk om maakte; waarom het kamper lijntje niet wordt omgeroepen als overstappunt in de intercity's vanuit de grote steden naar Zwolle?.

Sander Gelderloos.