Afbeelding

Weer Nederlandse titel voor kanoërs

Sport

TILBURG - Kanovereniging Skonenvaarder is afgelopen weekeinde voor de zesde keer op rij gekroond tot Nederlands kampioen. Dat gebeurde aan het einde van de BrabantRegatta in Tilburg. Het was voor de zesde keer op rij dat de Kamper kanovereniging deze prestigieuze titel wist binnen te slepen.

De laatste wedstrijd van het seizoen werden veel prijzen gewonnen. Maar de basis voor de Nederlandse titel werd al gelegd al in het voorjaar, waar vooral de mannelijke jeugd, via William Bos, Koen Brinkman, Jessin Kroes, Sil Hellendoorn en Nikai Kroes veel punten wisten te scoren. Ook Pepijn Rippen, Tim Vorsselman, Huub Van der Gullik, Daniel Bos, Loek van Etten , Onno Hellendoorn, Robbie Kock, Chris Flier, Chris Hellendoorn, Luuk Flier en Job Vrieswijk droegen hun steentje bij. De mannen wisten dit niveau vrijwel het gehele seizoen vast te houden.

Dit gevolgd door de girlpower van de dames van Skonenvaarder die, na een aarzelende start, net voor de Hanzeregatta in topvorm raakten. Niet alleen de favorieten Jennely Bos en Marit Kattenberg, maar ook Isa Vorsselman, Yrza Kattenberg en Hermien de Kievid wisten de nodige punten binnen te slepen.

Daar komt nog bij dat de internationale vaandeldragers van de club, Albart Flier en Ruth Vorsselman, het gehele jaar constant lieten zien dat ze niet alleen in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen, met een ieder de strijd aan kunnen.