Afbeelding

KHC slacht Berkum in eigen huis en pakt koppositie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Arnoud van der Sluis)
KAMPEN ? KHC won afgelopen zaterdag tegen Berkum haar derde wedstrijd op rij. Berkum, dat gezien mag worden als een titelkandidaat, werd met 4-1 opzij gezet. Natuurlijk had KHC het voordeel dat Berkum afgelopen week diep moest gaan in het bekertoernooi, maar dit doet niets af aan het feit dat de ploeg van Herman Oosterhaar in een blakende vorm verkeert.

De Zwollenaren waren overduidelijk nog niet bekomen van het lange bekeroptreden tegen JVC Cuijck. ?Uiteraard speelde dat mee, maar los daarvan denk ik dat wij een team zijn dat Berkum niet ligt'', sprak oefenmeester Herman Oosterhaar glimlachend na afloop.

Afgelopen zaterdag ging KHC wederom als een komeet van start. In de 13e minuut was het uit een vrije trap van Leroy Knol raak: 1-0. Nog geen 5 minuten later kwam de ploeg op 2-0. Tom Diender nam deze treffer voor zijn rekening die op het conto van de goed spelende Karim Gabara geschreven mocht worden. Met een 2-0 voorsprong verdwenen de ploegen in de catacomben.

Na rust ging de nieuwe lijstaanvoerder verder waar het gebleven was: scoren. In de 53e minuut verschalkte Gabara de goalie van Berkum met een hard schot en bracht de stand op 3-0. Hier bleef het voor hem niet bij. Ook de 4-0 kwam op naam van Gabara. Berkum redde de eer nog wel door één keer te scoren, maar verder kwam Berkum niet en hierdoor eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor KHC.

Een overwinning waar trainer Herman Oosterhaar na afloop wederom tevreden mee was. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat er na vier speelrondes gevraagd mag worden of de doelstelling bijgesteld zal worden op sportpark de Venen. Herman Oosterhaar: ?'Nee, laten wij vooral niet in de wolken gaan lopen en nuchter blijven. De reden dat wij hier staan ligt hem in het feit dat wij ontzettend hard trainen en ons team wordt gekenmerkt door kameraadschap en opofferingsbereidheid.

De oefenmeester licht dat laatste toe: ?Het zijn ook de wisselspelers die zich schikken in hun rol en keihard hun best doen om de concurrentie scherp te houden en het maximale van zichzelf vragen.'' De doelstelling van KHC is duidelijk. ?We willen een stabiele eersteklasser worden en van daaruit kijken wij wel verder'', benadrukt Oosterhaar. De ploeg is met de behaalde resultaten hard op weg om dit doel te realiseren. KHC is momenteel gedeeld koploper met Go Ahead Kampen in de eerste klasse D.

Komende zaterdag mag KHC op bezoek bij Go Ahead Kampen (aanvang 18.00 uur). Het belooft een spannende clash te worden.