Go-Ahead Kampen maakt indruk

NUNSPEET ? Go-Ahead heeft zaterdag een overtuigende zege behaald. Nunspeet werd met 0-3 verslagen en hiermee kwam de thuisploeg nog goed weg.

Al in de 5e minuut was er het eerste grote gevaar voor het doel van Nunspeet. Arjan Wiegers ging alleen op de goal af, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 11e minuut kwam Go-Ahead op voorsprong. Madih Doufikar, die zijn honderdste duel speelde voor Go-Ahead bediende Samir Merraki. Die knalde vervolgens hard raak. Daarna kwam Go-Ahead er nog beter in. Met veel vlotte combinaties en in een hoog tempo werd Nunspeet overklast. Nadat Go-Ahead een aantal kansen liet liggen scoorde Doufikar in de 34ste minuut. Met een halve omhaal verschalkte hij keeper Niels Willemse. Daarna verzuimde Go-Ahead om de score verder uit te bouwen.

Ook na rust had Go-Ahead voortdurend een veldoverwicht. Nunspeet probeerde het wel en was een keer dicht bij een doelpunt. Marnix Tissingh kopte maar net naast. Halverwege de tweede helft besliste Wiegers de wedstrijd. Hij trof doel met een zuiver schot in de hoek. Daarna werd een treffer van Jurrian Zandbergen afgekeurd wegens duwen. In de slotfase ontsnapte Peter Huijgen aan een rode kaart. HIj maakte een zware overtreding op Wiegers, wat leidde tot een opstootje. Go-Ahead voert samen met KHC de ranglijst aan in de eerste klasse D.