?s-Heerenbroek twee keer de boot in

WILSUM - Rondom de wedstrijd was Wilsum aardig voor buurman ?s-Heerenbroek tijdens de Nationale Burendag, maar tijdens de wedstrijd waren de messen geslepen. ?s-Heerenbroek had geen antwoord paraat en liet zich in fysiek opzicht aftroeven. Resultaat was een 2-1 nederlaag. De oranjehemden wonnen thuis voor het eerst sinds acht jaar van ?s-Heerenbroek en dat werd na afloop flink gevierd.

Ook dit jaar stond de derby gepland op de Nationale Burendag. Wilsum greep deze gelegenheid aan om wederom groots uit te pakken. Supporters en jeugdspelers van 's-Heerenbroek werden gratis met de buurtbus opgehaald en weer thuisgebracht.

Voor de hoofdmacht van ?s-Heerenbroek had Wilsum iets speciaal opgezet. De tegenstander werd met een boot van ?s-Heerenbroek naar Wilsum vervoerd. Enkele uren later ging de ploeg van trainer Anton Visscher voor de tweede keer de boot in tegen het gretige Wilsum.

Wilsum begon zeer gretig. ?s-Heerenbroek werd meteen onder druk gezet. De bezoekers lieten zich aftroeven. ?s-Heerenbroek verloor de meeste duels en kon het voetballend niet oplossen. Nadat Wilsum enkele kansen liet liggen, kwam de thuisploeg na zo'n half uur op voorspong. Na een fout achterin moest Marcel van der Kolk ingrijpen. Jurre Heldoorn benutte de toegekende strafschop. Even later viel de 2-0. Na een verkeerde pass van Van der Kolk schoot de keeper van ?s-Heerenbroek de bal tegen Harmen Siedsma aan. Die kon eenvoudig scoren. Vlak voor de rust kwam ?s-Heerenbroek terug. Patrick Plette maakte hands. Gert Kwakkel schoot de strafschop binnen.

In de 62ste minuut kreeg Robin Mijnheer zijn tweede gele kaart. Dat speelde ?s-Heerenbroek in de kaart. De gasten zetten druk, maar veel leverde dat niet op. Alleen Kees van Bruggen was kansrijk, maar hij legde de bal in plaats van zelf uit te halen. Aan de andere kant liet Wisum een goede kans op 3-1 liggen.