Dood spelmoment doet kwetsbaar IJVV de das om

IJSSELMUIDEN ? IJVV was zaterdag de bepalende ploeg tegen een behoudend opererend Dieren. Dat de bezoekers van het veld stapten met een 0-1 nederlaag stelde IJVV-trainer Brugt Bergsma hevig teleur. Het feit dat IJVV weer een tegendoelpunt incasseerde uit een standaardsituatie baart hem zorgen.

?Dit is een teleurstellend resultaat. Tegen Den Ham speel je een behoorlijke wedstrijd en had je eigenlijk drie punten verdiend. Dat gaf vertrouwen, maar tegen Dieren speelden we slecht. Wij kregen drie honderd procent-kansen, maar maken daar niets van. Zij scoren uit een spelhervatting.?

IJVV had het moeilijk tegen Dieren. ?We kwamen niet aan voetballen toe. Dieren dwong ons om de lange bal te hanteren, maar zij hebben een aardig centrum staan.? Toch kreeg IJVV voor rust een grote kans. Marvin Ruiter ging alleen op het doel af, maar scoorde niet.

Na rust was het Chiel Buikema die alleen opdook voor het doel van Dieren. Ook dit keer zonder resultaat. Even later had Tom Bruintjes de bal voor het intikken, maar hij miste. In de 68ste minuut scoorde Dieren uit een hoekschop de winnende treffer.