HEERENVEEN TE STERK VOOR KORFBALLERS DOS

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen hebben zaterdag in eigen huis een verdiende 20-24 nederlaag geleden tegen KV Heerenveen. Te weinig scorend vermogen in het eerste aanvalsvak was een belangrijke oorzaak van de nederlaag.
KV Heerenveen staat laag op de ranglijst. Een plek die de ploeg van de Kamper trainer Harm Jan Smit niet verdient. Heerenveen heeft een sterk team met veel scorende mensen, maar had de pech in de eerste wedstrijden dat het kwartje steeds net niet goed viel. Zaterdag kwam de Friese sterkte wel naar boven en DOS werd daar het slachtoffer van. DOS-trainer Jan Wiegers: ?Heerenveen is gewoon een goede ploeg en ze speelden tegen ons ook een goede wedstrijd. Dat we de punten niet pakten, mogen we ook onszelf aanrekenen. Ons eerste aanvalsvak heeft twee-derde van de wedstrijd in de aanval gestaan, maar wist uiteindelijk maar zeven keer te scoren. Dat is onder deze weersomstandigheden gewoon te weinig. In dit vak missen we twee strafworpen en een aantal goede kansen. Dan loop je achter de feiten aan. Ons tweede aanvalsvak heeft het aanvallend heel goed gedaan, maar kon verdedigend niet altijd de Heerenveense tegenstanders aan banden leggen. Die beide factoren brachten de winst bij de ploeg, die dat verdiende.?
DOS speelde in de eerste aanval met Iris van Dijk, Esther Hamberg, André Beens en Matthijs Bastiaan. In het tweede aanvalsvak stonden Romy Stam, Linda Treep, Michaël Jongman en Camiel van Keulen.
Mede door twee gemiste strafworpen van Matthijs Bastiaan stond Heerenveen in de eerste helft steeds aan de goede kant van de score. Bij rust was het gaatje drie treffers: 9-12. Dat verschil bleef tot 13-16 op het scorebord staan. Daarna leek de wedstrijd te kantelen. DOS had een sterke fase en kwam terug tot 16-16. Heerenveen pakte weer twee punten voorsprong: 16-18, waarna het tweede aanvalsvak opnieuw egaliseerde: 18-18. Heerenveen kwam daarna wederom met twee treffers voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen.
Ondanks het hoge schotpercentage van DOS, bijna vijfentwintig procent, bleven de Kampenaren op twintig treffers steken. ?Onder deze goede weersomstandigheden is dat te weinig. We verloren teveel aanvallende rebounds om vaker te kunnen schieten. Dat is wel een leerpunt voor ons. Toch heeft de ploeg een goede wedstrijd gespeeld. Er was strijdlust. Het is jammer dat de kanteling in de tweede helft net niet doorzette, anders had ik het nog niet geweten,? gaf Wiegers na afloop aan.
Doelpunten DOS: Camiel van Keulen 6x, Michaël Jongman 4x, Matthijs Bastiaan 3x, Linda Treep en Esther Hamberg 2x, André Beens, Iris van Dijk en Romy Stam 1x