Runia: ?Met elkaar geduld opbrengen om te bouwen'

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen is er eindelijk in geslaagd om een nieuwe voorzitter te vinden. Als de leden akkoord gaan tijdens een Bijzondere Ledenvergadering op 30 oktober, staat de Kamper club straks onder leiding van Arend Runia. De kandidaat-voorzitter pleit voor geduld en collectieve samenwerking. ?We moeten met elkaar de schouders eronder zetten en niet tegen elkaar ageren."

Runia heeft geen verleden bij DOS Kampen. Hij is een Kampenaar die via zijn zoon in aanraking kwam met DOS Kampen. Dat gebeurde zo'n twaalf jaar geleden. In al die jaren vervulde hij geen officiële functie bij de club. Maar dat gaat veranderen. Dankzij de denktank. Deze groep werd geformeerd om kandidaten te vinden voor verschillende belangrijke functies binnen de club. Zeg maar de club opnieuw optuigen, de organisatie opnieuw inrichten. Met het strikken van Runia is de legpuzzel bijna voltooid. Naast Runia worden op 30 oktober ook minimaal drie andere nieuwe bestuursleden gepresenteerd.

DOS Kampen was op zoek naar een voorzitter met bestuurlijke ervaring en een netwerk. ?Toen kwamen ze bij mij uit. ?Jij moet het gaan doen', zei de denktank tegen mij. Toen we gingen praten, bleken de ambities en de ideeën goed bij elkaar te liggen. DOS is een goede vereniging die het waard is dat het goed gaat. Daar wil ik mijn bestuurlijke ervaring voor inzetten.?

En bestuurlijke ervaring heeft Runia voldoende. In het dagelijks leven is hij algemeen directeur van Marant in Elst, een onderwijsadviesbureau. Sinds 2001 is hij penningmeester bij Stichting KunstWerk en sinds april dit jaar voorzitter van bestuur bij Stichting Welzijn in Kampen. Hij was zes jaar lid van het College van Bestuur van Landstede en de laatste voorzitter van het Speelwerk. ?Ik was betrokken bij de fusie tussen het Speelwerk en de Muziekschool, waar Quintus uit is voortgekomen?, aldus Runia. De beoogd voorzitter denkt dat hij genoeg tijd kan vrijmaken. ?Ik reken erop dat ik het in de eerste maanden druk krijg, maar als alle functies straks bezet zijn, moet het gaan lopen. Dan kun je als bestuur besturen en iedereen z'n ding laten doen.?

Hij looft het werk van de denktank. ?Ze zijn er in geslaagd om alle bestuursfuncties in te vullen. Dat geldt ook voor bijna alle functies in de commissies. Op het hoogste niveau is alles ingevuld. Deze groep heeft heel belangrijk werk geleverd. Het is tegenwoordig ingewikkeld om alles in te vullen.?

Tijdens de Bijzondere Ledenvergadering op 30 oktober worden de nieuwe bestuursleden en het nieuwe beleid gepresenteerd. Runia wil gezelligheid koppelen aan prestaties. ?Wat ik graag zou zien is dat iedereen met ongelooflijk veel plezier voetbalt bij DOS. Dat de mensen geïnteresseerd zijn in elkaar en dat prestaties gezien worden en ook tellen.? Daarbij streeft hij naar samenwerking. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. ?DOS is een club met een enorme betrokkenheid. Je doet van alles, roept van alles en baalt soms van elkaar. Maar we moeten het samen doen.?  En natuurlijk wil ook Runia dat de hoofdmacht van DOS de weg omhoog weet te vinden. ?Wat doen we niet goed? Dat moeten we ons afvragen. We hebben nu een heel jong elftal. Er is veel ervaring weggelopen. We moeten er voor zorgen dat talenten bij DOS blijven voetballen. Talenten moeten de tijd krijgen in het eerste om ervaring op te doen en uit te groeien tot volwaardige eerste elftalspelers. Dat vergt tijd. We zijn de grootste vereniging van Kampen en hebben de grootste doorsnee van talenten, maar dan moet je het wel goed doen.  We moeten met elkaar het geduld opbrengen om te bouwen. ?

 

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57