Afbeelding

DOS Kampen vindt in Arend Runia kandidaat-voorzitter

Sport

KAMPEN ? DOS Kampen is erin geslaagd om een nieuwe voorzitter te vinden. Arend Runia heeft bekendgemaakt dat hij zich kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap bij DOS Kampen.

Na verkennende gesprekken met het bestuur en de begin dit jaar gevormde denktank ziet Runia goede aanknopingspunten voor een vruchtbare samenwerking.

Voor DOS Kampen betekent dit, na goedkeuring van de ledenvergadering, dat de vacature wordt opgevuld die ontstond na het vertrek van Martin de Jong in november 2014. Vanaf dat moment heeft Hardy Wellenberg als interim-voorzitter de taken overgenomen. Dat er gezocht moest worden naar een structurele oplossing was al snel duidelijk. Het bestuur is de afgelopen periode gezamenlijk opgetrokken met de nieuw gevormde denktank. In Arend Runia werd een geschikte kandidaat gevonden. Wellenberg laat weten erg blij te zijn met het feit dat Runia in wil stappen als voorzitter. ?Met Arend Runia hebben we een persoon gevonden met bestuurlijke ervaring en die weet wat gevraagd wordt van een voorzitter. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in deze samenwerking.?

De nieuwe voorzitter moet worden benoemd door de leden van DOS. De club wil hier niet mee wachten tot de Algemene Ledenvergadering van 25 november en heeft besloten om een Bijzondere Ledenvergadering uit te schrijven voor vrijdag 30 oktober. Deze Ledenvergadering stond al eerder gepland maar was tot nader tijdstip uitgesteld. De uitnodiging voor de leden en de agenda volgt binnenkort op de website van DOS Kampen.