Afbeelding

College wil Quintus verzelfstandigen

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om per 1 januari 2017 Quintus, centrum voor cultuureducatie, te verzelfstandigen in de vorm van een stichting. Eerst start een reorganisatietraject, waarna verzelfstandiging volgt.

Met de vaststelling in de Cultuurnota 2014-2017 volgt de gemeente Kampen de landelijke trend om culturele organisaties te verzelfstandigen met als doel tot een, uiteindelijk ondernemender en slagvaardiger organisatie te komen. Uit de vier mogelijke scenario's is uiteindelijk gekozen voor eerst reorganiseren en daarna verzelfstandigen. Het bijkomend voordeel van eerst reorganiseren en daarna verzelfstandigen is volgens de gemeente dat de organisatie in een keer door moeilijke veranderingen heen gaat. Dit bevordert de nodige cultuurverandering en biedt perspectief om toekomstbestendig cultureel te kunnen ondernemen. Het garanderen van een maatschappelijke voorziening in Kampen voor cultuureducatie ten behoeve van onderwijs, kinderen, jongeren en volwassenen blijft hierbij uitgangspunt.

Burgemeester Koelewijn: ?Willen wij een centrum voor cultuureducatie als Quintus behouden dan is er feitelijk geen andere keus dan reorganiseren en verzelfstandigen. Dat betekent wel dat de gemeente door een zure appel heen moet bijten vanwege eenmalige, hoge kosten. Dat levert wel een perspectiefvol voortbestaan van Quintus op?.

De benodigde reorganisatie en verzelfstandiging brengen een stevig bedrag aan eenmalige kosten met zich mee. Deze bestaan voor een groot deel uit frictiekosten waarvan de hoogte afhankelijk is van het verloop van de voorgestelde reorganisatie. De gemeenteraad beslist bij de vaststelling van de begroting voor 2016 over de financiële mogelijkheden. Op 23 september is het onderhandelaarsakkoord over de rechtspositionele gevolgen van de verzelfstandiging voorgelegd aan de medewerkers van Quintus. Hierover vond constructief overleg plaats, waarna de medewerkers tot 2 oktober a.s. nog de tijd hebben om te reageren op de gemaakte afspraken.
De bestuurscommissie van Quintus heeft positief geadviseerd.

Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 4 uur geleden
Beelden van Puzzelavond in Zalk in 2024
Koninklijke puzzelaars welkom in Wilsum Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Mgr. Zwijsenschool in actie voor Zimbabwe Algemeen 28 mrt, 06:58