Afbeelding

Deltasteur met vier teams naar NK Estafette

Sport

Op zondag 27 september vinden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2015 plaats. Een kampioenschap waar alleen de beste twintig teams (per leeftijdscategorie) van Nederland aan deel mogen nemen.

Deltasteur heeft zich dit jaar met 4 teams weten te plaatsen, een prestatie waar men heel trots op mag zijn. Op basis van de persoonlijke tijden van de zwemmers werden de teams samengesteld en ingeschreven voor dit kampioenschap. De snelste inschrijftijden bepaalden of een team geselecteerd werd.

De jongens en de meisjes uit de geboortejaren 2004 en 2005 (Thijs ten Koppel, Max van Ginkel, Quinn Heederik, Yanieck Frijstein, Tara Schuurman, Senna Geerdink, Sanne de Wilde en Monica Faber) komen uit op de 50 meter schoolslag, 50 meter vrije slag en de 50 meter wisselslag.

De jongens en meisjes uit de geboortejaren 2002 en 2003 (Kylian Heederik, Edwin Kanis, Max de Lange , Rinze Kroeze, Tessa Maat, Esther Schuurman, Manon de Man en Milou ten Koppel) zwemmen de 100 meter schoolslag, 100 meter rugslag, 100 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag.

De teams hebben er hard voor getraind en zijn er klaar voor.