Afbeelding

Boekbespreking Joep Dohmen; 'Over levenskunst'

· leestijd 1 minuut Cultuur

De vrijdenkende geloofsgemeenschappen in Kampen willen mensen de mogelijkheid bieden om, vanuit hun eigen behoefte, invulling te geven aan zingeving. Dat doen zij op traditionele wijze, via zondagse diensten, maar ook met diverse andere manieren om je geestelijk te verdiepen en te verrijken. Onderdeel hiervan is de boekbespreking waarin een boek na lezing vanuit diverse invalshoeken wordt besproken.
Het boek waar dit keer voor is gekozen is ?Over levenskunst' De grote filosofen over het goede leven! van auteur Joep Dohmen . Wat is ?het goede leven'? Hedendaagse filosofen hebben dit thema opnieuw op de agenda gezet. Joep Dohmen brengt in zijn bloemlezing teksten van klassieke, moderne en actuele filosofen bij elkaar. Vanaf 28 september a.s. gaan we, na lezing van het boek, op een viertal avonden in op belangrijke aspecten van de kunst van het leven.

We bespreken teksten van Plato, Montaigne, Nietzsche en Foucault, en gaan aan de hand van de beschreven levensfilosofieën met elkaar in gesprek over wat de teksten voor ons ?goede leven' betekenen en proberen dit zo concreet en persoonlijk mogelijk te maken. Thema's die aan de orde komen zijn o.a. vrijheid en verbondenheid, geluk en lijden, eenzaamheid en vriendschap. De serie van vier avonden begint met een korte inleiding over ?levenskunst' en wat we daaronder in filosofische zin moeten verstaan.

De boekbesprekingen vinden plaats in gebouw Levensbron, Vloeddijk 62 te Kampen

Tijdstip: 20:00 - 22:00 uur.
Kosten: gratis, het boek is te verkrijgen via Bol.com (? 19,95)
Data : ma. 28 sept.; ma. 5 okt.; ma. 16 nov. en ma. 23 nov. 2015

U wordt hiervoor van harte uitgenodigd!