Afbeelding

Nederland Leest met A.L. Snijders

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN _ Om alvast in de stemming te komen voor Nederland Leest geeft A.L. Snijders, bedenker van het Zeer Korte Verhaal, op dinsdag 29 september een lezing in de Bibliotheek Kampen. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur en kost 7,50 voor niet-leden en 5 euro voor leden.

A.L. Snijders, stelt dit jaar een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Zelf zal hij met zkv's reageren op verhalen in deze bundel. In november deelt de bibliotheek Kampen de Geschenkbundel gratis uit aan leden.

Snijders stelt: ?Mijn leven bestaat uit aanlopen, 'Het maken van een aanloop is het ken­merk van mijn leven. Niet de sprong.? Deze uitspraak is volgens de organisatie ook van toepassing op zijn oeuvre. ?Als je Snijders' miniaturen begint te lezen, stelen ze je hart. Ze gaan vaak over mooie zinnen van zijn favoriete schrijvers, over wat iemand tot een goede schrijver maakt. Je krijgt meteen de drang er stukjes uit voor te lezen aan wie zich ook maar in je omgeving bevindt.?

Snijders licht tijdens de lezing de principes toe van het schrijven van een zkv en leest vele inspirerende, door hem zelf geschreven zkv's voor.

Schrijfwedstrijd
Als vervolg op deze lezing wordt door de Bibliotheek Kampen een zkv-schrijfwedstrijd met als thema: Tussen droom en daad gestart. Deze wedstrijd start direct na de zkv-lezing. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens de feestelijke zkv-avond op 19 november zal de winnaar op passende wijze worden gehuldigd.
Opgave: activiteiten@bibliotheekkampen.nl