Inspiratieavond over toekomst Bolwerk Buitenwacht

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Els Desmet komt dinsdag 29 september naar het oude stationsgebouw aan de Kamperlijn. Desmet is een van de initiatiefnemers van Belvédère verhalenhuis Rotterdam (www.belvedererotterdam.nl). Zij is uitgenodigd door de vrienden van Bolwerk Buitenwacht en de gemeente Kampen.

Els Desmet is uitgenodigd om een verhaal te vertellen en met ons in gesprek te gaan over drie thema's: de betekenis van een verhalenhuis voor de stad als plek voor ontmoeting, verhalen delen, tentoonstellingen, theater en hoe je als lokale initiatiefnemers een bijzondere plek kunt verwerven en exploiteren. Het verhalenhuis werkt met een uitgekiend obligatiesysteem; de ?genius loci' van het gebouw: wat betekent de bijzondere atmosfeer en geschiedenis van een plek voor de toekomstige bestemming ervan; het verhalenhuis vormt ongetwijfeld een bron van inspiratie voor de culturele en creatieve gemeenschap in Kampen, Zwolle en de regio. De avond is ook interessant voor mensen die interesse hebben in de toekomst van het stationsgebouw en het omliggende gebied Bolwerk Buitenwacht.
De organisatie: "We gaan niet alleen met Els Desmet in gesprek, maar gaan elkaar ook inspireren. We stellen het op prijs als u uw eigen verhaal of beeld bij dit gebouw en dit gebied met de aanwezigen wilt delen. We kunnen ons niet anders voorstellen dan dat het aankomen met de trein, het zicht op de stad, het oversteken van de rivier, of misschien juist wel met uw rug naar de stad zitten met de blik op de overkant, geen enorme bron van inspiratie is. Heeft u iets gemaakt wat dat verhaal vertelt, stuur het ons dan toe! Het kan een tekst zijn, een gedicht, een foto, een beeld of een schilderij. Of iets heel anders. Als u in een paar woorden, eventueel met een foto, uw verhaal voor 18 september naar Frans Soeterbroek e-mailt (info@deruimtemaker.nl), dan geven we u misschien wel de kans om uw verhaal te delen tijdens deze avond."
De inloop is vanaf 18.00 uur. Om 18.30 uur kunnen de aanwezigen deelnemen aan een maaltijd. Els Desmet begint rond 19.00 uur. In verband met het eten is aanmelden wenselijk tot 24 september via info@deruimtemaker.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.