Afbeelding
Dik Leusink

Jaco Schoonhoven Gouden Kanarie 2020 VSCO’61

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 26 september maakte de vrijwilligerscommissie van VSCO’61 bekend wie de Gouden Kanarie van 2020 is. Vrijwilliger van het jaar, vrijwilliger van verdienste, clubheld, voor onze vereniging de Gouden Kanarie. Dit jaar is de eer voor Jaco Schoonhoven.

Voor Jaco is sportpark de Heughte zijn tweede thuis. Zie je hem niet, dan hoor je hem wel. In het verleden voetbalde hij bij VSCO’61 en stond hij later op doel. Zonder Jaco was er ook vaker niet dan wel voetbal geweest, al jarenlang is hij als wedstrijdsecretaris binnen de vereniging actief. Hij was daarbij van menig lid jeugdleider. Je kon hem ook tegenkomen als scheidsrechter (duidelijk en objectief) en als hij zelf niet aan het fluiten was, dan was hij wel de coördinator van de scheidsrechters. Bij de vele VSCO´61-toernooien is Jaco ook niet weg te denken. Of hij het nu wil of niet, op de een of de andere manier is hij wel betrokken bij de organisatie. Vanaf dit seizoen zie je Jaco ook langs de lijn bij het eerste elftal, daarvan is hij de trotse leider geworden.

Het moge duidelijk zijn: Jaco voert erg veel werkzaamheden en activiteiten uit binnen VSCO´61, het is een overzicht om trots op te zijn en wat ons betreft is Jaco een terechte Gouden Kanarie. Jochem Schreurs, voorzitter van de vrijwilligerscommissie, heeft Jaco bedankt voor zijn tomeloze inzet en hem in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en ouders de Gouden Kanarie overhandigd.

In zijn speech gaf Jochem aan dat het doel van de benoeming van de Gouden Kanarie absoluut niet is om de ene vrijwilliger belangrijker te maken dan de andere. Het is juist de bedoeling om één van de vrijwilligers eens extra te bedanken en in het zonnetje te zetten. Daarbij vindt hij het ook belangrijk om het vrijwilligerswerk hiermee binnen de vereniging extra onder de aandacht te brengen. Alle vrijwilligers zijn van groot belang voor de vereniging en zorgen er samen voor dat de vereniging zo succesvol kan zijn als deze op het moment is.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00