Afbeelding

Autoverzekering duurst in Den Haag, Zwolle relatief goedkoop

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In Den Haag betalen autobezitters het meest voor een autoverzekering. Dat blijkt uit een onderzoek van een prijsvergelijkingswebsite. De tarieven van autoverzekeringen vergelijken tussen de verschillende provinciale hoofdsteden was de opzet van het onderzoek en leverde enkele bijzondere inzichten op. De gemiddelde maandpremie ligt in Den Haag op € 34,77. Zwolle is geëindigd op plek 9 van de 12, met een gemiddelde maandpremie van € 29,55.

Noorden het goedkoopst

Autobezitters in het noorden van Nederland betalen al jaren het minst voor de autoverzekering. Om die reden zijn Groningen, Leeuwarden en Assen ook in de top 3 van goedkoopste steden geëindigd. Groningen is de goedkoopste provinciehoofdstad om de auto te verzekeren. Een gemiddelde autoverzekering kost hier € 25,55 per maand. Dat betekent dat inwoners van Den Haag jaarlijks €110,64 meer voor een autoverzekering kwijt zijn dan Groningers. Noorderlingen betalen het minst voor hun autoverzekering omdat de kans op schade en een ongeluk daar veel kleiner is dan in de randstad. Hiermee is het risicoprofiel van deze regio dan ook lager dan in de randstad. In de randstad is de kans op schade of een diefstal veel groter. Daarom zijn de premies in Den Haag, Amsterdam en Utrecht dan ook een stuk duurder.

Sterkste premiedaling in Maastricht

Maastricht stond vorig jaar nog in de top 3 van duurste autoverzekering. Dit jaar is de hoofdstad van Limburg op de 4de plaats geëindigd. De premie van een gemiddelde autoverzekering in Maastricht is met 11 procent gedaald. Op jaarbasis betekent dit een daling van ruim €50. De premie is zo gedaald omdat het aantal autodiefstallen sterk is afgenomen. Cijfers van de politie laten zien dat het aantal diefstallen in 2019 met 21 procent is gedaald ten opzichte van 2018. Verzekeraars berekenen dit door in de premie van de verzekering. Dit is dan ook de reden dat Groningen dit jaar als goedkoopste stad naar voren komt. Het aantal autodiefstallen is vorig jaar met bijna 52 procent gedaald. Ook in Overijssel zijn er een kwart minder auto-inbraken geregistreerd.

Jongeren betalen zeer hoge premie

Jongeren moeten de laatste jaren diep in de buidel tasten voor hun autoverzekering. Dat komt omdat jongeren nog weinig rijervaring hebben en hierdoor vaker schade en ongelukken veroorzaken. Verzekeraars zijn hierdoor genoodzaakt om de premie van de autoverzekering te verhogen. In Den Haag betalen jongeren gemiddeld € 47,24 voor de autoverzekering. Groningen is de goedkoopste stad voor starters. Daar betalen jongeren gemiddeld € 33,29 voor de verzekering. In Zwolle zijn jongeren gemiddeld € 37,49 kwijt voor de verzekering. Jongeren kunnen op een aantal manieren besparen op de autoverzekering. Zo is het raadzaam om door middel van autoverzekeringen vergelijken uit te zoeken welke aanbieder het goedkoopst is. Dit scheelt al snel enkele tientjes per jaar. Daarnaast kunnen jongeren een speciale rijstijlverzekering afsluiten. Met deze polis krijgen zij, afhankelijk van de rijstijl, korting op de verzekering.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05