Welke toekomst hebben christenen in moslimlanden?

Algemeen

Op vrijdagavond 9 oktober 2015 organiseert de SGP Jongeren Kampen en Omstreken een avond over christenvervolging in moslimlanden.

Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP zal deze avond spreken over de rol van de Nederlandse politieke en van de SGP. Wat zij kunnen doen om de christenvervolging te bestrijden? Aan de orde komt de vraag welke invloed het Westen nog heeft in het Midden-Oosten en Afrika. Ook wordt er besproken hoe Nederland om moet gaan met (christelijke) asielzoekers. Daarnaast zal Richard Groenenboom, medewerker van Stichting De Ondergrondse Kerk, iets vertellen over Boko Haram in Nigeria en de christenvervolging. Groenenboom heeft recentelijk Nigeria bezocht om daar met eigen ogen te zien hoe de christenen lijden onder de jihadistische strijders. Na de pauze vindt er een forum plaats met de twee sprekers en is er vanuit de zaal volop de ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Iedere jongere, ook al heeft hij of zij weinig of geen politieke interesse, is van harte welkom op 9 oktober 2015 in ?De Zaaier', Dorpsweg 38 te IJsselmuiden. De avond begint om 19.45, inloop vanaf 19.30. Tot dan!

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.