Reflex start met zege

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Na de twee overwinningen in de eerste ronde van de nationale beker zijn de volleyballers van AH Van Mierlo/Reflex de competitie begonnen met een zege. Promovendus Ritola werd met 3-1 verslagen.

Reflex startte wat onwennig aan de wedstrijd. De pass-lijn had moeite de geplaatste service van Ritola onder controle te krijgen en wanneer dit wel ontbrak de overtuiging om de bal aan de andere kant van het net op de grond te slaan. Via 5-9 liep Ritola uit naar 11-17. In het vervolg van de set kroop Reflex punt voor punt dichterbij en via 22-22 werd de achterstand omgezet in een voorsprong (23-22). Vervolgens sleepte Reflex door twee sterke sprongservices van diagonaal Willem-Maarten Heins de eerste set binnen met 25-22.

Reflex begon ongewijzigd aan de tweede set en via 5-6 wist Reflex een gaatje te slaan (10-6). De verdiende voorsprong werd echter even gemakkelijk weer uit handen gegeven. In een poging zijn team een impuls te geven wisselde coach Daniel IJsselstein Ronald Buis erin voor Sandor van Straten. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. In de eindfase van de 2e set bleek de aanvalskracht van Reflex echter te machtig voor Ritola. Op 24-21 wist Ritola het eerste setpunt nog weg te werken, maar het 2e setpunt was wel raak voor de thuisclub.

De derde set werd een kopie van de tweede, waarbij beide teams elkaar weinig ontliepen. Beide teams probeerden met veel servicedruk te spelen. Halverwege de set liepen de gasten uit Zuidlaren een paar punten weg (15-19). Reflex leek het gat even later nog te dichten (19-20), maar via Ritola pakte deze set (22-25).

Ook de vierde set gaf hetzelfde wedstrijdbeeld als de drie voorgaande sets. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Op 6-7 wist Reflex een gaatje te slaan tot 10-7, maar deze voorsprong werd een paar punten later te makkelijk weer uit handen gegeven. Op 17-18 wist AH Van Mierlo/Reflex het initiatief in de set naar zich toe te trekken door drie punten op rij te scoren (20-18). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven (25-23).