Picasa

Go-Ahead boekt weer thuiszege

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag ook de tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. DETO Twenterand werd met 2-1 verslagen. Go-Ahead, waarbij Arjan Wiegers de uitblinker was, gaf weinig weg.

Het duel kende een attractief begin. Al in de eerste minuut was er een goede kans voor DETO. Reinier Romkes voorkwam een treffer. Kort daarna kopte Jurrian Zandbergen namens de thuisploeg tegen de lat. Go-Ahead, dat het spel mocht maken, had weinig te vrezen van DETO, dat loerde in de counter. Go-Ahead was enkele keren gevaarlijk, maar schoten van Wiegers gingen net naast. Ook was er een goede kans voor Samir Merraki. Zijn harde inzet verdween over het doel. DETO kon hier weinig tegenover stellen. Alleen in de 39ste minuut moest doelman Romkes in actie komen. Hij bracht op spectaculaire wijze redding op een vrije bal van DETO. Vlak voor rust kwam Go-Ahead was Wiegers dicht bij de 1-0, maar de keeper bracht redding. In blessuretijd was daar toch de verdiende openingstreffer van de Kamper ploeg. Wiegers trof doel met een geplaatst schot.

Na rust kwam DETO wat meer in het spel voor, maar de ploeg uit Vriezenveen miste stootkracht om grote kans te creëren. In de 64ste minuut leek de 2-0 in de maak, maar de DETO-doelman bracht redding op een inzet van Madih Doufikar. Een minuut later kwam DETO onverwachts langszij. Tom Prümers kopte raak uit een voorzet van Lesley Nahrwold. Go-Ahead stelde snel orde op zaken. In de 69ste minuut kwam Go-Ahead op 2-1. Na goed voorbereidend werk van Wiegers schoot Doufikar de bal diagonaal in de rechterhoek. Daarna lieten Merraki en Wiegers kansen op 3-1 liggen. DETO ging de slotfase geforceerd op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leverde geen gevaar op. In blessuretijd incasseerde DETO een rode kaart. Sergio Babb werd van het veld gestuurd.