Henry Kruithof

DOS Kampen ook tegen DZC '68 onderuit

Algemeen

KAMPEN ? DOS Kampen heeft ook de derde competitiewedstrijd verloren. Op Sportpark De Maten won DZC '68 met 1-3.

DOS kwam in de 10e minuut op achterstand. Er werd niet resoluut verdedigd, waarna de bezoekers de 0-1 aantekenden. Daarna had DOS veel balbezit, maar het was oppassen voor de messcherpe counters van DZC '68. Een keer was DOS voor rust dicht bij de gelijkmaker. Met een uitstekende pass stuurde Hicham Ziyech Rico Westendorp weg. Die koos ervoor om af te leggen, waarna een speler van DZC  net op tijd kon ingrijpen.

Vlak na rust kreeg DOS een gevoelige tik, toen DZC de marge verdubbelde. Daarna ging DOS aanvallender spelen om iets te forceren. In de 78ste minuut scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. Evenals tegen IJVV was Maurice Vespignani succesvol met een afstandsschot. DOS ontwikkelde veel druk, maar DZC was zeer gevaarlijk in de counter en verzuimde enkele keren om de wedstrijd te beslissen. In de slotfase gebeurde dat alsnog.

Volgens DOS-trainer Han Hanekamp is DOS in opbouw en is de ploeg op de goede weg. Hij was zeer content met het debuut van Martijn Barneveld, die centraal achterin speelde. ?Hij heeft een geweldig debuut gemaakt.?