Afbeelding
foto aangeleverd

Gratis online workshop 3D printen en lasercutten

Algemeen

Volwassenen uit alle 25 Overijsselse gemeenten kunnen op twee dinsdagavonden gratis vanuit huis een online workshop lasercutten of 3D printen volgen.

Op dinsdag 27 oktober is dat de techniek van het lasercutten. Met het software-programma Inkscape leren deelnemers een ontwerp van een art deco lamp te maken. Het ontwerp kan vervolgens digitaal aangeleverd worden waarna het uitgesneden en met de benodigde materialen toegestuurd wordt, zodat deelnemers de lamp zelf in elkaar kunnen zetten.

Op 17 november gaan de deelnemers met behulp van het software-programma Blender een 3D ring maken. Met de opgedane kennis kunnen ze vervolgens zelf een ontwerp maken voor een fotolijstje met magneet of een sleutelhanger met smartphonestand. Ook hier wordt het ontwerp, na digitale aanlevering, geprint door Tetem en per post toegestuurd.

Aanmelden

In het kader van de MaakMeeMaand worden beide workshops (inclusief snijden/printen van het ontwerp) gratis aangeboden. Aanmelden via receptie@tetem.nl. De webinars vinden op beide avond plaats van 19.00 tot 20.00 uur. De helpdesk is er tot 21.30 uur. 

Meer informatie over de webinars staat op https://tetem.nl/maakmeemaand/maakmeemaand/volwassenen.

Fred Sollie