Afbeelding

Zwolse student: laat Margarita blijven

Algemeen

KAMPEN/ZWOLLE - De Zwolse student steunt het protest tegen de uitzetting van Margarita Alexandrova. Studenten Overleg Orgaan Zwolle, belangenbehartiger van de Zwolse student, meent dat Alexandrova recht heeft om onderwijs te volgen in Nederland.

Voorzitter Johan van der Graaf: ?De Zwolse student zal Margarita met open armen ontvangen.? De voorzitter vindt dat Hogeschool Windesheim de juiste keuze heeft gemaakt in het bieden van onderwijs aan de kersverse student.

SOOZ zegt niet op de stoel van de rechter te kunnen gaan zitten, maar het Overleg Orgaan denkt dat na zeven jaar een persoon terug sturen niet realistisch is. De studentenorganisatie doet hierom een moreel appèl op het geweten van staatssecretaris Dijkhof om Margarita te laten blijven.

Margarita Alexandrova dreigt na zeven jaar het land uitgezet te worden, omdat haar verblijfsvergunning niet verlengd is door de Nederlandse overheid. Als Christen lopen Margarita en haar moeder echt een groot risico in Oezbekistan, hun land van herkomst.

SOOZ staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle. De organisatie behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld, zowel van de georganiseerde student als de individuele student.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00