Afbeelding
flyer

Campagne ‘Nederland Leest’

Algemeen

KAMPEN - De jaarlijks terugkerende campagne ‘Nederland Leest’ wordt dit jaar van 1 tot en met 30 november gehouden. Het thema is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een groot krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die gratis beschikbaar zijn.

Naast Delpher biedt de collectie van Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel de mogelijkheid tot het vinden van verhalen. Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. “Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen. Verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in de Bibliotheek”, aldus de organisatie. 

Cadeau

Tijdens Nederland Leest krijgen bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

Fred Sollie