Bijbellezen wordt leuk met de Samenleesbijbel?

Partnerbijdrages

De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina's extra materiaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit materiaal helpt kinderen en hun (groot)ouders samen de Bijbel te lezen en erover door te praten.

Daarmee voorziet het in een grote behoefte. De Samenleesbijbel is vanaf 15 september overal verkrijgbaar bij evangelische boekhandel De Rank .

De Rank: ?De ideeën over geloofsopvoeding zijn veranderd: Ouders van nu willen op een meer gelijkwaardige manier met hun kind over de Bijbel praten. De meer dan duizend gespreksvragen in de Samenleesbijbel helpen daarbij. Aan de hand van de vele weetjes, doe-opdrachten en illustraties die direct bij het bijbelverhaal geplaatst zijn ontdekken kinderen zelf waar de bijbelverhalen over gaan. Al het extra materiaal houdt rekening met verschillen in kennis(niveau), leervoorkeuren en de leeftijd van kinderen. De Samenleesbijbel bevat ook 32 themapagina's en een cd met 40 nieuwe liedjes.?

(Groot)ouders vinden het belangrijk om de Bijbel door te geven aan hun (klein)kinderen, maar weten niet precies hoe ze dat moeten doen. ?De stap tussen de kinderbijbel en de gewone bijbel ontbrak nog', vertelt Rieuwerd Buitenwerf, algemeen directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap. En die stap konden wij nu maken, omdat er met de Bijbel in Gewone Taal een vertaling beschikbaar is die duidelijk is voor iedereen.? ?
Op www.samenleesbijbel.nl is een animatie beschikbaar waarin het gebruik van de Samenleesbijbel wordt uitgelegd.

Evangelische Boekhandel De Rank
Oudestraat 17
Kampen
www.rankkampen.nl