Afbeelding

Skonenvaarder slaat toe bij Twenteregatta

· leestijd 1 minuut Sport

HENGELO ? Een week na het succesvolle NK hebben de kanoërs van Skonenvaarder opnieuw goede resultaten neergezet. Bij de internationale Twenteregatta op het Twentekanaal in Hengelo haalde de Kamper kanovereniging diverse medailles.

Bij deze wedstrijd was er veel concurrentie uit Duitsland.  Maar liefst zeventien Duitse ploegen deden mee, maar Skonenvaarder kaapte veel medailles weg.

Zo won Albart Flier, Sportman van Kampen, Albart Flier 2 zilveren (500 meter en 5 kilometer) en een bronzen medaille (125 meter) mediale en wist William Bos bij de Junioren A de 125 en 1000 meter te winnen. Op de  500 meter en de 5 kilometer moest hij genoegen nemen met zilver. Verder wist Chris Hellendoorn brons te bemachtigen op de 500 meter en 5 kilometer bij de veteranen en wist Koen Brinkman (Junioren B) zilver te winnen op 1 en 3 kilometer.  Daniel Bos en Onno Hellendoorn wisten in de K4 brons te bemachtigen bij de jeugd tot en met 14 jaar op de 500 meter.

Bij de jeugd tot en met 12 jaar won Sil Hellendoornde 125 meter en Jessin Kroes de 500 en 1000 meter. Nikai Kroes won in de categorie tot en met 10 jaar alle afstanden (125, 500 en 1.000 meter). Samen met Robbie Kock wisten Hellendoorn, Jessin en Nikai Kroes zowel het goud als het zilver te winnen op alle afstanden in de K2. Ook wonnen ze met overmacht de wedstrijd in de vierpersoonskano (k4).

De damesjunioren (tot en met 16 jaar) Marit Kattenberg en Jennely Bos maakten hun favorietenrol in de meerpersoonsboten meer dan waar. Goud was de enige kleur waar deze dames dit weekend genoegen mee namen. Op de individuele afstanden won Bos onder andere  goud op de 3000 meter. Kattenberg zorgde voor de grootste verrassing door vanuit het niets brons te veroveren op de 125 meter. Verrassend was ook het optreden van Luuk Flier bij de senioren B die goud pakte op de 125 meter en brons op de 1000 meter.