Afbeelding
foto Fred Sollie

Musea gaan dicht, bezoek ze digitaal

Algemeen

Nu de deuren van musea moeten sluiten kan via MuseumTV worden genoten van wat Nederlandse culturele instellingen te bieden hebben.

MuseumTV is een online platform waar korte documentaires te zien van ruim 250 musea. Hierdoor kunnen mensen vanuit huis genieten van de collecties en verhalen van musea. Veel musea hebben zelf digitale museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft stichting MuseumTV de missie om niet alleen grote, maar ook kleine musea een online portaal te bieden en zo een zo’n groot mogelijk aantal mensen in aanraking te laten komen met ons erfgoed.

Op MuseumTV kan iedereen mini-documentaires kijken van circa 5 minuten over uiteenlopende tentoonstellingen en vaste collecties. MuseumTV vormt daarmee een medium om op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst en cultuur. Er wordt daarbij ingezet op online marketing en bereik: MuseumTV bereikt iedere maand 1.8 miljoen mensen. Het platform werkt daarnaast samen met partners die buiten de culturele sector opereren en verschillende distributiekanalen.

Fred Sollie