Afbeelding
RTV Oost

RTV Oost hoorspel ‘Sint zoekt residentie’

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De intocht van Sinterklaas verloopt dit jaar door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in, veel te gevaarlijk. Minister van Defensie en Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, ruimte genoeg, daar is hij nog wel welkom.

De stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas vaart dus door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie. Wat volgt is een tocht door Overijssel, vol met avonturen en toevallige ontmoetingen met bekende en onbekende inwoners van de provincie. Je volgt het vanaf maandag 16 november elke werkdag om 11.50 uur op Radio Oost in het hoorspel ‘Sint zoekt residentie’.

Oost-Nederland? Daar is toch niets te doen…?

Sinterklaas had zich nog wel zo verheugd op zijn luxe kamer in het Amstel Hotel, een potje voetbal kijken bij Ajax, en een bezoekje aan Madame Tussauds en het Rijksmuseum. En nu moet hij naar Overijssel. De Sint is duidelijk uit het veld geslagen. Oost-Nederland? Natuurlijk is het wel zijn werkgebied maar hij heeft er eigenlijk nog nooit langer dan een dag doorgebracht. “Het platteland…daar is toch niets te doen”, zo concludeert hij somber. Hij gaat met een paar Pieten op verkenningstocht door Overijssel. Eigenlijk ziet hij dat helemaal niet zitten maar…toe dan maar. Dan heeft hij in elk geval zijn goede wil getoond.

Bekende Overijsselaars

Onderweg wordt Sinterklaas door tal van Overijsselaars wegwijs gemaakt, sommigen met wat minder goede bedoelingen dan anderen. Minister van Defensie Ank Bijleveld, burgemeester Bort Koelewijn van Kampen, muzikant Hendrik Jan Bökkers, mopperkont Helligen Hendrik, Tik Tokker Lola Pani, voetbalanalist Jan van Staa, zangeres Esther Pierweijer, weerman Ton ten Hove, cabaretier Nathalie Baartman en nog veel meer bekende en minder bekende oosterlingen werken mee en spelen een rol in deze knotsgekke zoektocht voor jong en oud.

Het hoorspel ‘Sint zoekt residentie’ is een idee van Inga Tjapkes en geschreven door Bert Eeftink. Alle 15 afleveringen zijn ook als podcast te beluisteren op de bekende podcast-platforms en via rtvoost.nl/radio/gemist.

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.