Brugt Bergsma geniet van derbysfeer

Sport

(door Gerard Meijeringh)
IJSSELMUIDEN - Trainer Brugt Bergsma van IJVV had genoten van de derbysfeer bij IJVV-DOS Kampen. "Toen ik hier aankwam, zag ik dranghekken. 'Wat is dit'? 'DOS komt over de brug', kreeg ik te horen."

"Het was een echte derby. Voetballend kon het wel beter. Vooraf hadden we afgesproken om te voetballen van achteruit. Maar DOS maakte de speelruimte klein. Dat deden ze goed. Daardoor kwamen we niet aan voetbalen toe. We konden middenvelders niet inspelen."

Na rust leek IJVV de wedstrijd in de knip te hebben, maar DOS kwam sterk terug. "Na de 2-0 achterstand ging DOS 1-op-1 spelen met een ruit op het middenveld. Daar hadden we moeite mee. Toen vervolgens ook nog Eddo Wesselink, Roelof van den Berg en Sander Morren eraf moesten kregen we het moeilijk. Dan praat je over overleven. Dan krijg je ook nog zo'n fantastische goal tegen. Die 3-2 hoort bij een derby."

Bergsma vindt dat zijn ploeg teveel goals teken krijgt. "Vorige week vier en nu weer twee. Dat baart me wel zorgen." Volgens Bergsma heeft hij te weinig echte verdedigers bij IJVV. "Lenhard de Veld en Marc van Dieren zijn middenvelder en geen verdedigers. Daarom gaan we kijken of Robin Kalter kan terugkomen. Volgende week is er een gesprek."