Afbeelding
Stefan Verkerk.

Politie over auto vol vuurwerk: ‘Als hij ontploft was, had het een kracht van vier tot vijf handgranaten’

Algemeen

KAMPEN - Wie heeft een BMW, gevuld met explosieven, achtergelaten op de parkeerplaats voor het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat in Kampen? Als de auto was ontploft, waren alle ruiten van de gevel van de school gesneuveld, stelt explosievenexpert Gerjan Baan van de politie. Het illegale vuurwerk in de auto had een kracht van vier tot vijf handgranaten. In een uitzending van Onder de Loep werd donderdagavond aandacht aan de zaak besteed.

Volgens Explosievenexpert Baan heeft de persoon die de BMW achterliet bewust heel veel risico genomen. De BMW is op maandag 2 november tussen 03.30 en 05.30 uur achtergelaten en in brand gezet. De politie heeft geen idee waarom de auto bij de school neergezet is. “Dat kan toeval zijn, maar ook een gerichte actie.”
De politie is op zoek naar getuigen. “Woon je daar in de buurt en heb je camerabeelden of dashcambeelden waarop de auto te zien is? Alle informatie is welkom!” Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer), Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000, of gebruik het tipformulier: https://bit.ly/3nfHpiw

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00