Afbeelding

Sieraden: de Keuze van Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een bijzondere Expositie in het Stedelijk Museum over sieraden. Met deze aankondiging rijdt Verhuis- en Transportbedrijf IJzerman Kampen sinds deze week door het land.

Galerie Marzee, een internationaal gerenommeerde Galerie uit Nijmegen, besloot in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen om voor de elfde keer een presentatie te houden van de museale stukken uit eigen collectie. Al eerder vond dit in negen andere Nederlandse steden plaats en zelfs één keer in het Europees Parlement. De basis voor dit proces is al lang geleden begonnen, toen Stan Petrus (directeur Stedelijk Museum) in 1976 voor het eerst een sieraad bij Galerie Marzee in Nijmegen kocht.

Vorig jaar heeft hij naar aanleiding van de expositie van de collectie van Marzee in Gorinchem contact gezocht met Marie-José van den Hout ? eigenaar van Marzee- om ook een project in ons museum in Kampen te realiseren. In Kampen zijn, in tegenstelling tot andere steden, de ?dragers' van de sieraden geen ?bekende' Kampenaren maar een doorsnede van de bevolking. 18 vrouwen en 7 mannen.

Toen de fase van het zoeken naar 25 modellen aanbrak, kwam iedereen in het museum met suggesties. Greet IJzerman een van de modellen, heeft na een aanvankelijke aarzeling toch ja gezegd en mee gedaan aan het project.

Greet: "Ik heb er geen spijt van, het was een heel bijzonder project om aan mee te werken. En een heel bijzondere groep mensen, waarmee het contact nog steeds leuk is."

Sieraden De Keuze van Kampen van 29 november 2015 tot en met 31 januari 2016. www.stedelijkmuseumkampen.nl.