Afbeelding

Gratis rondleiding in Stadskazerne

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Tijdens Open Monumentendag op 12 september worden rondleidingen gegeven in de Stadskazerne. De kazerne is open tussen 10.00 en 17.00 uur. De rondleidingen worden gegeven om 11.00 uur, 14.00  uur en 15.30 uur. De toegang is gratis.

De organisatie: "Er zijn al wanden gestuukt, sommige plafonds zijn gespoten, vloeren zijn gestort en kolommen zijn voorbehandeld met brandwerende verf. Een groot aantal stenen muren zijn weer tevoorschijn gehaald en blijven onbehandeld. Hier en daar heeft het bouwbedrijf metalen strips in de stenen muren bevestigd, om ze te verstevigen." 

De Stadskazerne
De Stadskazerne; het nieuwe maatschappelijk, historisch en cultureel kenniscentrum van Kampen. De Bibliotheek, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de gemeentelijke archeoloog, Historische vereniging ?Jan van Arkel' en diverse andere maatschappelijke, erfgoed- en cultuurspelers in Kampen vestigen zich in het voorjaar van 2016 in de historische Van Heutszkazerne. De Stadskazerne wil een nieuw podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat. De Stadskazerne bestaat al, maar aan het pand wordt nog volop gebouwd.

"De bewoners van de Stadskazerne zullen hun intrek nemen in verschillende ruimten in het historische pand. U kunt hier boeken en andere media lezen, bekijken en/of lenen; archieven, foto's, kaarten en andere schatten uit het archief bekijken en onderzoeken; lezingen, workshops en maatschappelijke, historische of culturele bijeenkomsten bijwonen. Ook de archeologische vondsten zullen worden ondergebracht in de (archief)bewaarplaats, evenals enkele kunstschatten van het Stedelijk Museum Kampen."

In februari 2014 werd de huurovereenkomst tussen Delta Wonen en de gemeente Kampen ondertekend. Daarna is er gestart met de gedeeltelijke sloop en verbouw van het interieur van de kazerne. Ook de oude exercitieloods is grotendeels gesloopt. Op deze plek wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe archiefbewaarplaats voor het Stadsarchief Kampen. Het streven is om de Stadskazerne in het voorjaar van 2016 officieel te openen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41