Boeken met afbeeldingen zwarte Piet uit de bibliotheek gehaald !!

Algemeen Ingezonden

Vanmiddag was ik even met de kinderen bij de bibliotheek en daar vroeg een vrouw om een boek van
Sinterklaas en zwarte Piet: de medewerkster antwoordde dat alle boeken met afbeeldingen van zwarte Piet uit de bieb gehaald zijn; ik heb met verbazing en ontzetting geluisterd!
Ik zei tegen haar : je kan toch maar zo de geschiedenis van Nederland niet uitwissen? Waar zijn jullie mee bezig?? Ze antwoordde dat dit het beleid is!!! ik zei tegen haar: ga je nu ook alle boeken van de tweede wereld oorlog verwijderen??en de gouden Eeuw? 

In welk land leven wij?Dat dit in vredesnaam kan?Moet onze geschiedenis nu ook uitgewist worden? Hoever gaat Nederland met deze politieke correcte houding? Dit slaat nergens op!!! 

Mensen ,dit is een deel van ons land!!! Volgens mij heeft niemand gevraagd om deze boeken uit de bibliotheek te halen en volgens mij kun je het verleden niet ontkennen!! Dit is je reinste censuur. 
 

ik vind dat mijn kinderen het recht hebben om de volledige geschiedenis van Nederland te leren kennen. maar wanneer een bibliotheek of de overheid boeken van de slavernij of de goude eeuw of van zwarte piet gaat verbannen, krijgen de kinderen een scheef beeld over de geschiedenis van Nederland. Zo leren zij niet van het verleden, van wat goed of fout was! 
 

het grootste goed wat wij onze kinderen mee kunnen geven is om te leren van de geschiedenis en in gesprek blijven met je medemens en een ieder respecteren om wie hij/zij is, ongeacht kleur, afkomst, geslacht of geaardheid 

Wat is het volgende dat wij op moeten geven? Of in moeten leveren? Zeg het maar!!

Dit maakt mij boos en verdrietig

met vriendelijke groet

Elma Bottenberg