Steppers op EK-podium

Sport

LIPNÍK NAD BE?VOU - Stepteam Selles Kamperzeedijk was afgelopen weekeinde met slechts drie deelnemers vertegenwoordigd tijdens het EK Steppen in Tsjechië. Toch leverde dit drie titels op en twee zilveren medailles.

Sterke concurrenten hadden verstek laten gaan, maar tevoren was niet gerekend op dit resultaat. Meervoudig kampioen sprint Hermien Koers uit IJsselmuiden had haar 24-uur record nog in de benen, maar besliste de finale sprint over 400 meter overtuigend in haar voordeel. Diana van der Weerd legde beslag op zilver. Het laatste onderdeel zaterdag was de estafette. In een gemengd veld met de tweede groep heren was een nipte tweede plaats hun deel, waarmee ze met overmacht de Europese titel wonnen. Vooral Koers was opgetogen over dit resultaat want met één onderbreking is zij sinds 2003 Europees titelhouder op de estafette.

Zondag stond de duurrace op het programma. Deze wedstrijd over zo'n veertig kilometer kende een aantal stevige klims en een paar snelle afdalingen. Koers gaf alle dames, inclusief sterke en snelle Tsjechische, het nakijken. Van der Weerd moest genoegen nemen met één trede lager op het podium. Als klap op de vuurpijl veroverde Koers met deze resultaten de Eurocuptitel. Haar eerste in zeventien jaar steppen stelde ze droog vast.