Kunst en ambacht op de Koggewerf

Partnerbijdrages

KAMPEN - De Koggewerf is het decor voor eeuwenoud vakmanschap tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september. De hele dag door geven kunstenaars en ambachtslieden demonstraties. Zo tonen de smeden van de Kamper kogge een staaltje van hun kunnen en krijgt beeldhouwkunst vorm, valt in een persbericht te lezen.

?Netten en zeilen worden getaand en wol gesponnen en geweven. Bezoekers kunnen zien, ruiken en proeven hoe de vis vroeger smakelijk werd gerookt en een kijkje nemen in het middeleeuwse vissershuisje op de werf. Ook de expositieruimte, waar onder meer te zien is hoe de Kamper kogge werd gebouwd, is geopend en er is een ruime keus aan kogge-artikelen te koop.?

De reconstructie (kogge) zelf is zeker ook een bezoek waard. De toegang is gratis. De Koggewerf (Havenweg 7 in Kampen) is een van de stops op de route van het treintje dat op Monumentendag door de binnenstad rijdt.

?De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen. Meer informatie is te vinden op de website kamper-kogge.nl.?